GULL AV GRÅSTEIN

Hurtigruten gjør det. Clean Up Svalbard gjør det. Kajakkguider og rib-operatører vurderer det samme. For hva er vel mer bærekraftig enn å la turister betale for å rydde strendene våre?

Seminar - workshop

I dette seminaret utforsker vi hva som skal til for å gjøre strandrydding til et attraktivt produkt i opplevelseskatalogen.

SALT har lang erfaring fra arbeidet mot marin forsøpling. Her jobber dyktige fagfolk med å utforske kildene og årsaken til plasten i havet for å kunne forebygge nye utslipp. SALT har lang erfaring fra feltarbeid i fjæra, både for å samle inn data til sine forskningsprosjekter og for å rydde strender ved hjelp av profesjonelt mannskap og utstyr. I dette seminaret vil SALT, i tett dialog med deltakerene, utvikle verktøykassen til operatører som ønsker å ta med turister på strandrydding.

  • De harde fakta om plast - Hvorfor er nettopp dette materialet så farlig for livet i havet? Og hvorfor har vi ikke forstått det før?
  • Føling i fjæra – Hva skjer med oss når vi rydder en strand? Hvordan påvirkes våre tanker og holdninger av noen timer med havplastplukking?
  • Detektivarbeidet – Hva kan vi lese ut av søppelet vi finner på stranda? Vi tar med oss ekte eksemplarer av havplast og inviterer deltakerne til å avsløre kildene og årsakene til marin forsøpling.
  • HMS og logistikk. Hva MÅ du tenke på før du tar med deg turister på et strandsøppeleventyr? Hvor skal søppelet leveres? Hvem betaler for avhendingen? Hva kan gå galt?

www.salt.nu

Tid: Tirsdag 30. oktober kl 8.30 - 11.30
Sted: Scandic Narvik, Bjørnfjell
Pris: kr. 350,- inkl. kaffepauser

Mennesker som rydder plast
Dame i båt med søplesekker fulle av plastsøppel