Gode matopplevelser – har vi tenkt på alt?

Maten kan være fantastisk, og utsikten upåklagelig. Men ødelegger vi for ofte god mat med dårlig bestikk og god vin med simple glass? 

Fagseminar

Designer Per Finne mener vi undervurderer betydningen av dette når vi tilbyr mat- og måltidsopplevelser. Han er inspirert av ren norsk natur og det funksjonelle i alt han designer, og har vunnet flere prestisjetunge priser for sin design av alt  vi omgir oss med i sammenheng med mat, - fra kniver og bestikk til  fat og tekanner.

 

Og i en tid der stadig flere utendørsarenaer tas i bruk til  å skape opplevelser, bryr gjestene våre seg om at utemåltider ofte serveres med engangsplast? Hege Ruud forteller om hvordan hun i Heges Matopplevelser jobber og hva man må legge vekt på for å skape et godt utendørs opplevelsesrom. Heges Matopplevelser.

 

I ATTAs undersøkelse «Taste the Adventure» påpeker turoperatørene viktigheten av matens evne til å formidle stedlig identitet og kultur. Ser vi egentlig godt nok matens potensial som historieforteller og kulturformidler?

 

Hamsunsenteret og Heges Matopplevelser har for 4. gang gjennomført «Markens Grøde - et litterært Gjestebud»; en matopplevelse inspirert av Knut Hamsuns Nobelprisroman med lokale råvarer og litterære smakebiter. Solveig Hirsch fra Hamsunsenteret og Hege Rud Heges Matopplevelse forteller om hvordan man sammen har utviklet et måltidskonsept med utgangspunkt i litteraturen. www.hamsunsenteret.no
 

Tid: Torsdag 1.11 kl. 09.00 – 12.00
Sted: Scandic Narvik, Bjørnfjell
Pris: Kr. 550,- inkl. lunsj og kaffepauser

Per Finne
Portrett av Per Finne
Hege Ruud
Portrett av Hege Ruud
Solveig Hirsch
Portrett av Solveig Hirsch
Hamsunsenteret
«Markens Grøde - et litterært Gjestebud»
Bilde fra  matopplevesen «Markens Grøde - et litterært Gjestebud»