Norengros – din samarbeidspartner for et bærekraftig forbruk

Miljø og bærekraft er viktigere enn noensinne. Som Norges største leverandør av forbruksvarer til privat og offentlig sektor, har vi et samfunnsansvar når det gjelder klima, miljø og bærekraft. Derfor jobber vi for å være i front - både ved å tilby de beste miljøvennlige produktene og å motivere kundene våre til å gjøre klimavennlige valg i hverdagen.

Samarbeidspartner

Et riktig Miljøvalg er vårt felles ansvar
Norengros har i flere år vært sertifisert etter ISO 14001, som er standarden for miljøstyringssystemer. Med denne standarden utfordres vi til å sette oss nye og stadig høyere mål for alt vi gjør som kan påvirke miljøet. Vi er i gang med å utvikle en ny strategi som skal lede vei inn i en grønnere fremtid - en strategi som vil hjelpe både oss og kundene våre med å prioritere riktig i de viktige valgene.

ISO-målene våre forplikter oss til å øke antall miljømerkede varer med 10 % hvert år. Små endringer i produktporteføljen kan ha stor innvirkning på miljøet, og derfor jobber vi målrettet både med å tilby de beste bærekraftige produktene og å oppfordre kundene våre til å gjøre miljøvennlige valg i hverdagen.

Vi hjelper deg å tenke nytt – og miljøvennlig
Det er en stor og positiv utvikling i tilbudet av miljøvennlige alternativer, og vi jakter alltid på de mest bærekraftige og etiske produktene. Innkjøperne våre besøker de store internasjonale bransjemessene for å finne de nyeste og smarteste produktene fra de beste produsentene.

Gjennom medlemskap i Initiativ for Etisk Handel forplikter vi oss til å sette strenge miljøkrav til produkter og produksjonsprosesser hos leverandørene våre. Dette gjør at du som kunde kan være sikker på at produktene du velger er bærekraftige og miljøvennlige.

Det skal være lett å velge miljøvennlig
Målet vårt er å gjøre det så enkelt som mulig for deg som kunde å velge de mest miljøvennlige alternativene - uansett behov, utfordring eller bransje. Vi har over 250 fageksperter med full oversikt over siste nytt i de ulike produktgruppene. Og de hjelper deg gjerne med å gå gjennom produktene du har i dag, for å finne alternativer som både er bedre for miljøet, mer kostnadseffektive og mer praktiske for sluttbrukeren.

Alle produkter med offisielle miljømerker er tydelig merket i nettbutikken og i varekatalogene våre. Når du handler i nettbutikken vår, kan du raskt sortere ut og velge blant de over 3000 miljømerkede produktene

Norengros tar miljøansvaret på alvor
Nedfelt i Norengros forretningsfilosofi heter det at «vi ønsker å bli oppfattet som en miljøbevisst servicebedrift». Dette er en uttalelse som forplikter, og som vi forsøker å leve opp til gjennom holdningsskapning internt og praktiske tiltak der det virkelig nytter. Dette har blant annet innvirkning på hvordan vi håndterer avfall, velger produkter til varespektret vårt, driver produktopplæring og jobber med merking av produktene våre. For enkelte produktgrupper har vi også etablert returordninger i samarbeid med kundene og leverandørene våre.

Vi oppfordrer også deg som kunde til å tenke gjennom hvordan du selv kan bidra til å minimere miljøbelastningen av innkjøpene dine. Vi hjelper deg på riktig vei - blant annet med god merking av miljøriktige produkter og råd om hvordan du kan få mest mulig varer på én og samme leveranse.

Rett fra naturen
Nøkkelen til å lykkes for alle restauranter og cateringfirmaer er å sørge for at kundene kommer tilbake. Det betyr at man må gi dem en minneverdig kundeopplevelse. Bli mer attraktiv ovenfor dine kunder med miljøvennlige produkter.

Det er en stor og positiv utvikling i tilbudet av miljøvennlige alternativer, og vi jakter alltid på de mest bærekraftige og etiske produktene. Våre innkjøpere besøker de store

bransjemessene for å finne de nyeste trendene og produktene fra de beste produsentene.

Gjennom medlemskap i Initiativ for Etisk Handel forplikter vi oss til å sette strenge miljøkrav til produkter og produksjonsprosesser hos leverandørene våre. Dette gir deg som kunde en sikkerhet i at produktene du velger er bære kraftige og miljøvennlige.

Målet vårt er å gjøre det så enkelt som mulig for deg å velge de mest miljøvennlige alternativene – uansett behov, utfordring eller bransje. Vi har over 250 fageksperter med full oversikt over siste nytt i de ulike produktgruppene. Våre fageksperter kan gå gjennom 

produktene du har i dag, for å inne alternativer som både er bedre for miljøet, mer kostnadseffektive, og mer praktiske for sluttbrukeren.

Du vinner – miljøet vinner!

 

Miljøprodukt: Palmeblad
Hvert palmeblad-produkt fasinerer ved sitt design! Siden palmebladene er ulike fremstår hvert produkt unikt fra naturens side. Nedfallene blad fra nøttepalmen Areca samles opp,

vaskes og presses i fasong. Uten ytterligere forarbeid er palmebladet klart til bruk på bordet, i ovn, microovn eller i fryseren.

Serien finnes i tallerkener, boller og beger. Produktene kan brukes til både varm og kald mat. Palmebladene tåler micro og ovn opp til 220°C. Alle Naturesse® palmeblad­produkter er Svanemerket og 100% komposterbare i henhold til EN13432 og kan kastes sammen med matavfall.

Serveringsklar fra naturen (bilde 1)
Nedfallene blader fra nøttepalmen Areca samles opp, vaskes og presses i fasong –  resultatet er et fat som rommer det du måtte ønske. 48x24x4cm

Hjerte for mat (bilde 2)
Med palmebladform i hjerte­design kan du være sikker på å gjøre inntrykk. Kan brukes rett  på bordet, i ovn, microovn eller i fryseren. 1000ml, 27x27x6cm

Spis med god samvittighet (bilde 3)
Engangsservise i tre til varm og kald mat. Finnes i kniv, gaffel, skje og teskje.

Miljøprodukt: Fiber (bilde 4)
Varemerkene Bagasse og Bepulp er fiberprodukter som er produsert i råvarer av øverskuddsfibrer fra sukkerrør – et naturlig og fornybart materiale. Fiberprodukter finnes i alle typer take­away emballasje, bokser, boller, fat, tallerkener osv.  Produktene kan brukes til både varm og kald mat og tåler micro og ovn opp til 100°C. Alle fiberproduktene er 100% komposterbare henhold til EN13432 og kan kastes sammen med matavfall. Merk at lokk i rPET/PET og PP skal resirkuleres sammen med annen plast.

Miljøprodukt: Transparent folie (PLA) (bilde 5)
Plastbeger i PLA er et ypperlig miljøvennlig alternativ til beger av plast som PP og PS. PLA er laget av 100% fornybare ressurser. Det er et miljøvennlig og biologisk nedbrytbart materiale, som lages ved polymerisering av melkesyre. Resultatet er et krystallklart beger laget av miljøvennlig plast, som er komposterbart og biologisk nedbrytbart og kan kastes sammen med matavfallet. PLA benyttes til beger, boller, glass og bestikk (CPLA). Tåler normalt fra 0 til +40°C CPLA opp til +85°C. Er komposterbar i henhold til EN13432.

Miljøprodukt: Komposterbar kaffekopp (bilde 6)
De stilige og urbane­kaffekoppene har både komposterbar underdel i papp med PLA på innsiden og lokk i hvit eller sort CPLA.

 

.....

 

Fakta om NorEngros NB Engros
Statius Jacob Matheson Mosling kom til Fagernes i Ofoten i 1812. Samme år kjøpte han Fagernes Handelssted. Virksomheten har i løpet av seks generasjoner gått fra jektefart til Bergen via bokbinderi til i dag å være Nord-Norges største leverandør innen kontor- og forbruksvarer til nærings-livet. Selskapet er fortsatt tuftet på det nordnorske og har salgskontorer i Narvik, Finnsnes, Harstad, Bodø og Mo i Rana.

Stor kompetanse innen fire områder
Vi er en av markedets viktigste leverandører innen kontor- og datarekvisita, emballasje, storhusholdning og kontormøbler. På alle områder har vi kunnskapsrike og engasjerte medarbeidere med spesialkompetanse på våre produkter og kundesegmenter. Vi har en markedsavdeling på mer enn 30 kompetente medarbeidere og en logistikkavdeling med fullt fokus på å levere rett vare, til rett tid på riktig sted.

Del av en sterk kjede
For å kunne tilby de beste produktene til de gunstigste prisene har alliansebygging alltid vært viktig. NB Engros har derfor sammen med tolv andre store grossister i Norge dannet kjeden Norengros AS. Norengros er et innkjøps- og markedssamarbeid og vi er den største aktøren i bransjen. Med NB Engros og Norengros får kunden det beste fra to verdener: størrelse og nærhet. Størrelsen gir god produkter til lav pris. Nærhet betyr lett tilgjengelighet, raske beslutninger, smidige løsninger – og noen som kjenner deg.

Norengros sine overordnede mål for ytre miljø
Norengros AS skal være en virksomhet med et felles og sunt verdisett, der vi stiller strenge krav til oss selv og vår innvirkning på miljøet og samfunnet for øvrig og disse verdiene gjenspeiles i de ansattes og virksomhetens holdninger og adferd. Vi skal arbeide kontinuerlig med å forebygge forurensning fra egen virksomhet og de produktene vi leverer.

Vi oppfordrer deg som kunde til å tenke over hvordan du kan være med på å minke miljøbelastningen i forbindelse med dine innkjøp. Husk at alle vareleveringer fra dine leverandører belaster miljøet. Derfor bør du samle kjøpene på så få leverandører som mulig, og tenke på hvor ofte det er nødvendig å bestille varer.

Gjennom tydelig vareinformasjon ønsker vi å påvirke kjedens kunder til å velge produkter og rutiner basert på miljøhensyn. Alle produkter med offisielle miljømerker er tydelig merket i våre varekataloger og i vår nettbutikk. Nettbutikken gir i tillegg våre kunder mulighet til å filtrere på miljømerker, slik at kun miljø merkede produkter vises.

Vi vil stimulere våre leverandører til å miljøtilpasse egen virksomhet og produkter. Vi skal så langt det er mulig benytte produkter fra produsenter som stiller strenge miljøkrav til egne produkter og produksjonsprosesser, kombinert med kravene til produktenes kvalitet, funksjonalitet og ytelse.

Alle ledere hos Norengros AS har et særlig ansvar for tilrettelegging og oppfølging og framstå med synlig og troverdig engasjement, for derigjennom å oppfylle kundekrav, myndighetskrav og egne krav for ytre miljø. Vi arbeider med forbedring gjennom systematisk internkontroll, kvalitets- og HMS-arbeid. Alle medarbeidere hos Norengros AS har ansvar for å sette seg inn i og etterleve gjeldende krav.

Norengros er sertifisert i henhold til standardene NS-EN ISO 9001:2008 (kvalitet) og 14001:2004 (miljø), og de nedfelte styringsreglene skal følges av alle i selskapet.

Norengros er medlem i Grønt Punkt. Merket forteller at produsenten er tilknyttet en ordning for resirkulering av emballasje. For norske produkter betyr Grønt Punkt-merket at produsenten eller importøren har betalt emballasjevederlag. Det er Grønt Punkt Norge (tidligere Materialretur AS) som administrerer ordningen. Norengros betaler vederlag for all emballasje vi er vederlagspliktig for.

Norengros er medlem i El-retur. Vi tar i mot kasserte EE-produkter (ikke hvitevarer) gratis.

Nr 1
Fat laget av blader fra nøttepalmen Areca
Nr 2
Fat i palmebladform i hjerte­design
Nr 3
Engangsservise i tre
Nr 4
Engangs servise i fiber
Nr 5
Plastbeger i PLA
Nr 6
 Komposterbare kaffekopper