Aktiviteter

For deg som har lyst å prøve noen av de mest populære natur/kulturbaserte aktivitetene i Svolvær.

Aktiviteter
Meld deg på he

Aktiviteter bestiller du samtidig med konferansepakke og evt. overnatting i påmeldingsskjema.

Du kan velge mellom tre aktiviteter:

Tid: Onsdag 2. november kl. 14.00 – 16.45

Kulturtur i Svolvær
Med lokalkjent og blid vert, spaserer vi i sentrum av Svolvær og får et innblikk i fiskeværet som vokste seg til by. Vi legger inn besøk med kunnskapsdeling på Lofoten Krigsminnemuseum. Her finner vi Norges største utstilling av uniformer og gjenstander fra 2. verdenskrig. Utstillingen gjenspeiler tidsepoken 1940-45, som inneholder mye dramatikk, fornedrelse og brutalitet. Men vi finner også uselvisk offerville og standhaftighet. Særdeles dyktig forteller -  ildsjelen, samleren og gründeren bak museet; William Hakvaag. Vi legger deretter turen innom Lofotpils, for ei interessant omvisning med prøvesmaking (et litt større bryggeri enn hva man kanskje ser for seg!). Sist men ikke minst; en visitt i Galleri Dagfinn Bakke. Dagfinn Bakke er en av de mest markante kunstnerne på landsbasis, fra Lofoten. Det er Dagfinn selv som tar imot oss. Kulturturen avrundes med fersk bakst og god kaffe på Bacalao. Alle opplevelsen ligger i kort avstand fra hverandre og det er maks. 1 km gange totalt.

Oppmøte: Utenfor inngangen til Lofoten Kulturhus (bak Thon Hotel Lofoten).

Pris: kr. 595,-

  

XXLofoten Sea kayaking - guidet havkajakktur i Svolvær havn
Dette er en flott måte å oppleve Lofotnaturen og ikke minst Svolvær på! Etter påkledning, brief og tilvenning, padler vi ut i ei spennende havn, rik på historie. Dagsaktuell informasjon er også en naturlig del av guidingen. XXLofoten benytter stødige doble kajakker, padlesko og har tørrdrakter til alle. Ta på myke og bekvemme klær til å ha under tørrdrakt.

Oppmøte: XXlofoten, 100 meter fra Thon-hotellet

Pris: kr. 690,-

  

XXLofoten Bike n`Hike i Svolværområdet
På gode sykler fra BMC, tar vi oss frem, langs bilvei, de 2-3 km til foten av fjellet. Derfra går vi opp til Tjeldbergtinden, 367 moh. Ikke så høy, men nydelig utsikt - husk at fjellene her starter på 0 moh! Besørg gode fjellstøvler med ankelstøtte, og klær etter vær. Vi anbefaler tre-lags-prinsippet, f.eks ull, fleeze, skalljakke. En lue er også greit å pakke med seg.

Oppmøte: XXlofoten, 100 meter fra Thon-hotellet

Pris: kr. 690,- 

( Min. 10 personer per aktivitet ).

Kulturtur i Svolvær
Lofoten Krigsminnemuseum
Lofotpils
Galleri Dagfinn Bakke.
XXLofoten Sea kayaking
XXLofoten Bike n`Hike
Kart over Svolvær