Naturbaserte aktiviteter

XXLofoten arrangerer en rekke spennende naturbaserte aktiviteter. Grip muligheten når du først er i Lofoten til å virkelig kjenne på elementene både til havs og på land. Alle turer starter fra XXLofoten på kaia.

Aktiviteter

Havørnsafari til Trollfjorden
Bli med på en trygg og moro RIB-tur til magiske Trollfjorden hvor du får se havørna på nært hold. RIB-kjøring er en fantastisk opplevelse i seg selv, men det er i Lofoten denne aktiviteten virkelig kommer til sin rett.

Turen starter fra kaikanten i Svolvær. Vi kjører opp gjennom Raftsundet og inn til Trollfjorden, et av landets mest dramatiske landskap. Raftsundet har en stor bestand med havørn, og et høydepunkt på turen er når havørna kretser noen få meter over hodet ditt. Dette er verdens største ørn, med ett vingespenn på opptil 265 cm! I en åpen båt som dette kommer du tett på elementene.

Varighet: 2 timer.

Bestill her!

 

Northern Lights Photo Tour
Bli med på jakten etter et av planetens mest fantastiske og flyktige naturfenomen - nordlyset.

Lofoten ligger rett under nordlysovalen, noe som gir de beste forutsetninger for å se nordlyset. Så snart det blir mørkt kan nordlyset bli synlig, forutsatt at det ikke er overskyet. Ved skyet vær, vil vi gjøre vårt beste for å finne et område med klar himmel.

"Har du aldri sett nordlys før, er dette en opplevelse du vil huske resten av livet."

Turen passer for alle som ønsker å se og oppleve nordlyset. Underveis på turen vil du bli bedre kjent med stedene vi passerer og hvordan det er å leve og bo i Lofoten. Å ta bilde av nordlyset kan være krevende, men vår guide kan gi deg alle tipsene. Guiden tar egne bilder som du får ettersendt etter turen, men kan også vise deg hvordan du tar egne nordlysbilder. 

Varighet: 3-4 timer.

Bestill her!

 

Kajakktur fra Svolvær
Aldri padlet kajakk før? Ikke noe problem! Turen er tilpasset nybegynnere, og all nødvendig instruksjon blir gitt før turen starter. På alle våre turer bruker vi svært stødige dobbeltkajakker. Lofotens natur har unike og spektakulære kontraster.

Vår guide møter dere ved vår base i Svolvær havn. Her får du nødvendig instruksjon og tilpasset utstyr for turen. Denne turen gjennomføres på to timer, og er tilpasset deg som ønsker å prøve kajakk eller som har liten erfaring. Underveis på turen vil du også bli bedre kjent med Lofotens historie og kultur. 

"Lofoten er et paradis for kajakkpadlere!"

Alle deltakerne får nødvendig utstyr, dette inkluderer redningsvest, spruttrekk og padleåre. Om det skulle være litt vind eller regn, anbefaler vi en vannavstøtende jakke. 

Varighet: 2 timer.

Bestill her!

Rib på vannet i Lofoten.
Gjester på Northern Lights Photo Tour
To kajakkpadlere i Lofoten.