Er lenestolreiser det nye gullet?

Reiselivet er vant til å tenke at gjestene må komme på besøk fysisk for at vi skal kunne ta betalt for opplevelsene vi produserer. Reiselivsaktørene er i den såkalte fremmøtebaserte delen av næringa og har hele sin identitet og kultur der. Spillindustrien, filmaktørene, bokbransjen og andre som sender sine opplevelser ut over eteren eller i posten, befinner seg i den såkalte distribuerte delen av opplevelsesnæringa. Hva om det ikke var sånn lenger? Hva om vi i reiselivet kunne tjene penger mens vi sover?

Film - Intervjuer - Demonstrasjoner - Samtale

Hvordan teknologi og historiefortelling kan hjelpe oss til å tjene penger mens vi sover. 

I dette innslaget viser vi noen muligheter for å tenke nytt. Vi ser på hvordan aktivitetsleverandører, museer og attraksjoner med den nye teknologien kan lage og selge distribuerte opplevelser i tillegg til de fremmøtebaserte. Vi sitter jo allerede på historiene, kunnskapen og organisasjonene for å skape digitale opplevelser som kan konsumeres i cyberspace. Bør vi ikke bruke muligheten? 

Vi spør hva dette vil kunne gjøre for lavsesongene våre og for markedsføringen. Om det vil bidra til et mer bærekraftig reiseliv å ikke hente alle kunder til Norge, men heller servere dem opplevelser der de er og hva som er fallgruvene og hindringene for å lykkes. Innslaget er en kombinasjon av filmreportasjer, intervjuer, teknologidemonstrasjoner og samtale med salen.

Adobe Stock
Bilde av dart med pil i blink med post it med teksten "Make money while you sleep".