Kræsjkurs i historiefortelling

Dette kræsjkurset passer først og fremst for deg som ønsker å bli en litt bedre forteller på kort tid, og som tør å by litt på deg selv. Kurset vektlegger kunsten å fortelle historier muntlig, men vi snakker også om andre sider og muligheter ved historiefortelling som håndverk og strategisk verktøy. Kurset er morsomt, lettbeint og praktisk orientert, samtidig som det gir deg smarte tips og nyttige metoder du kan ta med deg inn i din egen hverdag.

Seminar

Hvorfor det er lurt å kunne litt om historiefortelling

Historiefortelling kan brukes til veldig mye, blant annet dette:

  • Å utvikle opplevelser og konsepter
  • Å vekke ønskede følelser hos gjester og medarbeidere
  • Å underholde eller overtale
  • Å gi gjestene en dypere forståelse av opplevelsen de deltar i eller stedet de besøker
  • Å påvirke markedets betalingsvilje og verdivurdering
  • Å bygge virksomhetskultur og merkevare 

Vi kommer til å invitere deltakerne til å fortelle en kort historie (2-3 minutter) for de andre på kurset, så forbered deg gjerne litt på det før du kommer! Delingen av historier gjøres i en trygg setting der vi etterstreber lave skuldre og raus tilnærming. Kurslederen vil analysere deltakernes historier i plenum og presentere en rekke verktøy som kan brukes til å bearbeide og forbedre fortellingene. På dette kurset handler det altså ikke om å være en god eller dårlig forteller, men om å lære å utvikle bedre fortellinger.  
 
Ann-Jorid Pedersen kaller seg gjerne "opplevolog" blant venner, men rent formelt er hun rådgiver i Mimir og programansvarlig for Norsk Opplevelseskonferanse. Hun har lang bakgrunn fra reiselivet, som gründer, villmarksguide, reiseleder, turistsjef, samt driver av både hotell og turoperasjonsvirksomhet med mer. Siden 2010 har hun vært rådgiver i Mimir og kjenner store deler av reiselivs-Norge gjennom sine mange kurs og utviklingsoppdrag landet rundt. I tillegg til en livslang lidenskap for historiefortelling, har Ann-Jorid også en mastergrad i faglitterær skriving og formidling som hun drar nytte av når hun holder fortellerkurs.

Sted: Quality Hotel Grand Royal
Tid: 1. november kl. 14.15-17.00
Pris: Kr 350,- inkl. kaffepause

Dag G. Nordsveen
Portrett av Ann-Jorid Pedersen