Smaken av Helgeland

En festaften med de store smaksopplevelsene fra Helgeland. Vi smakte oss gjennom 20 retter, lot oss begeistre av hotellets eget kor og den gode stemningen.

Bildeserie
09.11.202114:05 Janne Auby

Svein Jæger Hansen, kjøkkensjef på Scandic Meyergården, og hans team serverte oss et imponerende mangfold av retter hvor "Smaken av Helgeland" var i fokus. En kveld å tenke tilbake på i høstmørket.

Her er kveldens samkfulle meny:

  • Nystekt grillet Jæger Hansens Villmarksbrød og gressløkaioli og kremet urteost
  • Syltede grønnsaker, gulrot, fennikel, etc.
  • Fjellsnacks av elg fra ARV - Arctic Rein og Vilt
  • Lokal spekemat fra H.A. Hanssen med lun potetsalat
  • Syltet laks fra Kvarøy, senneps emulsjon, sylta rødløk, pepperrotkrem, erter spirer og rug chips
  • Smørstekte kamskjell fra Helgelandskysten med stekt gulrotkrem og spirer
  • Byggrynrisotto med kantarell fra Storforshei og stekt grønnkål
  • Ny dampede blåskjell fra Helgelandskysten, mozell/eplemost, Jacobsen øl
  • Spekeskinke fra H.A. Hanssen med gelé fra Romstad Gård
  • Rosmarinbakte rotgrønnsaker fra Skaga Gård – Dønna(gul, rød og minigulrot, sellerirot, småløk, polkabeter,)
  • Rødbet tartar fra Dønna med cheddar
  • Basilikumsbakt kveitefilet fra Gåsvær
  • Helstekt flatbiff fra ARV - Arctic Rein og Vilt med blåbær/portvin saus og J mix
  • Oste gratinerte nypotet fra Skaga Gård – Dønna
  • Stout øl marinert lamme Carrè av Svartislam med essens av lam
  • BæråsCammen fra Strandli Gård med akevittgele
  • Smørstekt Halloumi fra Strandli Gård, spirer, cherrytomatvinagrett
  • 3 år modnet Golvertind fra Strandli Gård med gelé fra Romstad Gård
  • Calvados is fra Straumbotn Gård med Villmarksakevittmarinerte fjellmulter fra Børgefjell