Fortellinger blir sterke opplevelser – om å jobbe romlig og digitalt

Hvorfor er historien viktig når man lager attraksjoner og opplevelser? Hvordan jobber man fram gode nok historier? Hvordan går man fra en fortelling til en attraksjon? Hvordan lar man rommet fortelle en historie? Hvordan engasjerer man publikum i opplevelsen? Hvor begynner historien og hvor slutter teknologien?

Foredrag

Dette er noen av de mange spørsmålene vi har stilt Johan Eckerud fra Expology under forberedelsene til konferansen. Vi har også vært i Stockholm og besøkt ham, så du kan se fram til spennende eksempler fra Expologys arbeid på konferansen.  

Johan Eckerud

Johan Eckerud er administrerende direktør i Expology AB. Han kommer til Norsk Opplevelseskonferanse for å dele erfaringer og fortelle om noen av Sveriges mest vellykkede attraksjonsprosjekter de siste årene. Som rådgiver og kundeansvarlig har Johan et sterkt fokus på å sikre at forretningsverdi og besøksopplevelse går hånd i hånd, en balanse som også er viktig i attraksjonsutvikling og opplevelsesdesign. 

Om Expology

Som konsept- og designbyrå jobber Expology med opplevelsesarkitektur, utvikling av museumsarenaer og utstillinger. De er særlig kjent for å utvikle konsepter for kunnskapsbaserte arenaer som museer, besøkssentre, vitensentre og besøks- og opplevelsessentre. Gjennom arbeid med flere prosjekter i utviklingen av nye museumsarenaer og utstillinger har Expology lang erfaring fra Norden, Europa, USA, Sør-Amerika og Asia. De har også oppdraget med den kommende attraksjonen SKREI i Lofoten. De ansatte inkluderer ulike fagdisipliner med kjernekompetanse innen design, mekling og prosjektledelse. Expology AS ble etablert i 1998 i Oslo og har 9 ansatte. I 2008 startet selskapet i Sverige. Expology AB har 13 ansatte med kontorer i Stockholm, Lund og Norrköping. 

Portrett av Johan Eckerud
Daniel Griffel/Stockholm Transport Museum
Bilde fra utstilling på Stockholm Transport Museum