Home of the trolls

I Rindal, et sted midt mellom Molde og Trondheim, ligger fjellområdet Trollheimen. Her bor det all verdens typer av troll og ikke minst reiselivsfolk og naturforvaltere som er bestevenner med de mytiske skapningene. Nå kommer Gøran Bolme og Åse Børset til Norsk Opplevelseskonferanse i Narvik for å fortelle om verdens første forskningsstasjon på troll som åpnet i juni 2023. Med på lasset har de både digitale troll og fascinerende fortellinger om den gryende suksessen.

Foredrag

Satsingen "Home of the trolls" er verdibasert reiseliv i praksis, og virkemidlene som tas i bruk for å skape opplevelsene er både digitale, analoge og fysiske. Opplevelseskonseptet er utviklet med nyskapende metoder og virkemidler innen blant annet historiefortelling og AR-teknologi, men i bunnen ligger gründernes sterke kjærlighet til naturen og ønsket om å lære store og små om naturforvaltning. Dette foredraget er vi sikre på at vil engasjere og inspirere alle og enhver. Derfor åpner vi også hele konferansen med et skikkelig troll-smell. Så hold deg fast og se opp for vandrende troll! 

Gøran Bolme

Gøran er utviklingssjef og avdelingsleder i selskapet iTrollheimen AS, en naturbasert opplevelsesbedift i Rindal. Han vært mannen bak iTrollheimen siden firmaet ble opprettet i 2014. Gøran er utdannet naturforvalter, og er veldig glad i jakt og fiske, gjerne et sted der ute i Trollheimen. Han er også spællmannj og snakker bredt og herlig Rindalsmål.

Åse Børset

Åse er lærer i bunnen, og har fått den fancy tittelen kulturbygger og fagleder kommunikasjon i bedriften. Hun er over gjennomsnittet glad i folk, og brenner for at folk skal skape resultater og ha det best mulig sammen i bedriften. I skjønne omgivelser i Trollheimen har selskapet sin utendørsbase, kalt Trollheimstunet. Her driver de med teambuilding, aktiviteter og opplevelser i vakker og trolsk natur. Trollheimstunet er også basecamp for områdets trollbaserte naturopplevelser.

Home of the trolls
Illustrasjon av landskap med et troll.
Per Tomas Govertsen
Bilde av Åse Børset og Gøran Bolme
Home of the trolls
Bilde av Ben Martin som snakker på konferanse.
Home of the trolls
Illustrasjon av kart over Trollheimen