Svein Jæger Hansen, kjøkkensjef på Scandic Meyergården, og hans team serverte oss et imponerende mangfold av retter hvor "Smaken av Helgeland" var i fokus. En kveld å tenke tilbake på i høstmørket.
Her er kveldens samkfulle meny:
- Nystekt grillet Jæger Hansens Villmarksbrød og gressløkaioli og kremet urteost
- Syltede grønnsaker, gulrot, fennikel, etc.
- Fjellsnacks av elg fra ARV - Arctic Rein og Vilt
- Lokal spekemat fra H.A. Hanssen med lun potetsalat
- Syltet laks fra Kvarøy, senneps emulsjon, sylta rødløk, pepperrotkrem, erter spirer og rug chips
- Smørstekte kamskjell fra Helgelandskysten med stekt gulrotkrem og spirer
- Byggrynrisotto med kantarell fra Storforshei og stekt grønnkål
- Ny dampede blåskjell fra Helgelandskysten, mozell/eplemost, Jacobsen øl
- Spekeskinke fra H.A. Hanssen med gelé fra Romstad Gård
- Rosmarinbakte rotgrønnsaker fra Skaga Gård – Dønna(gul, rød og minigulrot, sellerirot, småløk, polkabeter,)
- Rødbet tartar fra Dønna med cheddar
- Basilikumsbakt kveitefilet fra Gåsvær
- Helstekt flatbiff fra ARV - Arctic Rein og Vilt med blåbær/portvin saus og J mix
- Oste gratinerte nypotet fra Skaga Gård – Dønna
- Stout øl marinert lamme Carrè av Svartislam med essens av lam
- BæråsCammen fra Strandli Gård med akevittgele
- Smørstekt Halloumi fra Strandli Gård, spirer, cherrytomatvinagrett
- 3 år modnet Golvertind fra Strandli Gård med gelé fra Romstad Gård
- Calvados is fra Straumbotn Gård med Villmarksakevittmarinerte fjellmulter fra Børgefjell