Smaken av Helgeland
En festaften med de store smaksopplevelsene fra Helgeland. Vi smakte oss gjennom 20 retter, lot oss begeistre av hotellets eget kor og den gode stemningen.
Svein Jæger Hansen, kjøkkensjef på Scandic Meyergården, og hans team serverte oss et imponerende mangfold av retter hvor "Smaken av Helgeland" var i fokus. En kveld å tenke tilbake på i høstmørket.
Her er kveldens samkfulle meny:
- Nystekt grillet Jæger Hansens Villmarksbrød og gressløkaioli og kremet urteost
- Syltede grønnsaker, gulrot, fennikel, etc.
- Fjellsnacks av elg fra ARV - Arctic Rein og Vilt
- Lokal spekemat fra H.A. Hanssen med lun potetsalat
- Syltet laks fra Kvarøy, senneps emulsjon, sylta rødløk, pepperrotkrem, erter spirer og rug chips
- Smørstekte kamskjell fra Helgelandskysten med stekt gulrotkrem og spirer
- Byggrynrisotto med kantarell fra Storforshei og stekt grønnkål
- Ny dampede blåskjell fra Helgelandskysten, mozell/eplemost, Jacobsen øl
- Spekeskinke fra H.A. Hanssen med gelé fra Romstad Gård
- Rosmarinbakte rotgrønnsaker fra Skaga Gård – Dønna(gul, rød og minigulrot, sellerirot, småløk, polkabeter,)
- Rødbet tartar fra Dønna med cheddar
- Basilikumsbakt kveitefilet fra Gåsvær
- Helstekt flatbiff fra ARV - Arctic Rein og Vilt med blåbær/portvin saus og J mix
- Oste gratinerte nypotet fra Skaga Gård – Dønna
- Stout øl marinert lamme Carrè av Svartislam med essens av lam
- BæråsCammen fra Strandli Gård med akevittgele
- Smørstekt Halloumi fra Strandli Gård, spirer, cherrytomatvinagrett
- 3 år modnet Golvertind fra Strandli Gård med gelé fra Romstad Gård
- Calvados is fra Straumbotn Gård med Villmarksakevittmarinerte fjellmulter fra Børgefjell