En av Folka

Reiselivet trenger flere folk, flinke folk og annerledestenkende folk for å lykkes framover. Akkurat nå lever vi midt i et paradoks; mens mange virksomheter leter intenst etter arbeidstakere, faller mange utenfor arbeidslivet. I dette foredraget får du høre eventyrer Randi Skaug fortelle om hvordan hun har startet sin egen "Livets skole" på øya Naustholmen i Nordland. Her ute er fellesskap en av de viktigste verdiene man kan by på, og ikke sjelden gråter gjestene når de drar.

Foredrag - 1. november

Naustholmen Adventure Island i Steigen er en opplevelsesdestinasjon det er lett å komme til, men vanskelig å reise fra. Mye gjøres på dugnad. Her finnes det nærmeste man kommer en fritidsordning for voksne og prosjektet Livets skole for folk med utenforskap.

Øya drives av Randi. Hun sjekker aldri dagsomsetningen, men har full kontroll på økonomien, omdømmet og ikke minst bærekraften, både lokalt og internasjonalt.

OM RANDI SKAUG

Randi er en av Norges mest allsidige eventyrere – er første norske kvinne på Everest og femte nordmann på Seven summits, har gjort skiekspedisjoner i Antarktis, Norge, Svalbard og Grønland, vært i mer enn åtti land og padlet Nord-Norgekysten i kajakken SAKTERUTA. Hun var én av NRKs Eventyrjenter i TV-serien med samme navn. I 2018 lagde den engelske stjernereporteren i program i serien “Eit enklare liv” fra Naustholmen. Den har vært sendt over hele verden via BBC og ble vist på NRK i Norge.

Ikke minst er Randi en strålende foredragsholder som du kan glede deg til å oppleve. Det er sagt om henne “at den som ikke lar seg inspirere av Randi, er det ikke håp for.” 

Marte Stensland Jørgensen
Bilde av Randi Skaug på Naustholmen med en gruppe med gjester i bakgrunnen på brygga.
Pia Lill Kolstad
Bilde av Randi Skaug på hvit sandstrand med tang på hodet.