Kulturreisemålet Norge

Norge er i ferd med å bli et internasjonalt kulturreisemål. De siste årene har vi fått en rekke nye kulturattraksjoner av høy kvalitet; et nytt nasjonalmuseum, nytt Munch-museum, Kistefoss kunstmuseum, Roseslottet i Holmenkollen, Kunstsilo i Kristiansand med flere. I tillegg er Bodø utpekt som europeisk kulturhovedstad i 2024. (Da har vi ikke en gang nevnt Bodø Glimt...) Alt dette - og andre events og attraksjoner på kultursiden - gir mediaoppslag og skaper interesse over hele verden.

Men hva skal til for å bygge en ny norsk merkevare basert på kultur? Og ikke minst; hvordan skal små og store aktører rundt i Norges land kunne ri på denne bølgen vi nå ser reise seg?

Tema

Nasjonal Reiselivsstrategi peker på at Norge av mange gode grunner bør satse på kulturturisme i åra som kommer. 

Men er det egentlig mulig for vårt naturbaserte Norge å også bli et kulturreisemål? Appellerer de nye kulturattraksjonene til en liten kulturelite som reiser kun til Oslo og blir der eller kan vi få dem videre ut i landet? Hvordan skal reiselivsfolket og kulturfolket bli flinkere til å snakke sammen og legge gode strategier sammen? Hvordan skal alle de små og middels store museene henge med på de forventningene de nye, store bidrar til å skape i markedet? Er vi rigga og rede til å bli et kulturreisemål og å tjene penger på det? Og hvordan kan vi få natur- og kulturopplevelser til å smelte sammen? Hvor ligger mulighetene?

Disse spørsmålene og flere til vil bli stilt under denne bolken, på dag 2. Vi har intervjuet mange spennende mennesker som vil dele sine refleksjoner i filmreportasjer, og i tillegg får vi besøk både av Innovasjon Norges nye reiselivsdirektør Aase Marthe J. Horrigmo og en internasjonal foredragsholder vi vil lansere snart. Ane Høyem fra Museum Nord kommer også, og hun vil fortelle om det fantastiske og originale museet Gaia i Vesterålen.

Ønsker du å lære mer om kulturturistene, bør du også få med deg Nord-Norsk Reiselivs  markedsseminar tirsdag formiddag. Der får du også rykende ferske oppdateringer på deres segmenteringsmetoder. 

Er du interessert i utstillinger og museum, bør du utvilsomt delta på museumseminaret onsdag ettermiddag.

Kristin Folsland Olsen - Visitnorway.com
Bilde av konsert på toppen av Festvågtind med utsikt til Henningsvær.
Bjørn-Owe Holmberg
Bilde av barn som står å ser på skilt på museum.
Christine Baglo - Visit Norway
Bilde dame i rød kjole som ser på kunstinstallasjon inne på Nasjonalmuseet.

Relaterte artikler