Kraften i bærekraft

Alle snakker om bærekraft og de fleste prøver å gjøre noe med det også. Men hva er essensen i det arbeidet vi står foran? Hvordan fyller vi dette stadig mer omfattende begrepet med innhold? Hvordan finner vi kraften i det, slik at vi klarer den tøffe omstillinga verden og hver enkelt av oss står overfor? Vi har noen spennende innspill på dette, og vi gleder oss til å dele det med dere.

Tema

Bærekraft kommer vi til å snakke om i mange, mange år framover. Men i år setter vi søkelyset på noen særlige temaer. Kan reiselivet redde verden? Kan vi bidra positivt, ikke bare redusere konsekevensene av virksomheten vår?

Professor Ove Jakobsen, ofte omtalt som en rockestjerne i sitt fag, innvier oss i tankegangen bak økologisk økonomi og det regenerative perspektivet. Reiselivet kan faktisk være med å skape en bedre verden, og derigjennom bli en relevant samfunnsbygger, sier han. Men hvordan?

Grønn mobilitet er også et tema det snakkes mye om, og en rekke undersøkelser viser at en av norsk reiselivs største utfordringer er tilgjengelighet gjennom sømløs og miljøvennlig transport. Sveits er ett av de landene som har lykkes aller best med å bygge opp en sømløs transportstruktur, og det skal vi få høre mer om. Direktøren for Switzerland Tourism Nordic Countries, Corinne Genoud, kommer for å dele deres suksessoppskrift. 

Bærekraftarbeid i morgen er ikke nødvendigvis det samme som bærekraftarbeid i dag! Inga Strümke, en av de lyseste og artigste hodene innen den norske digitaliseringsforskningen, vil innvie oss i den fascinerende verden av kunstig intelligens (AI) og fortelle oss hva vi kan ha i vente om noen år.  

Er du særlig interessert i miljøvennlige, sømløse reiser og tilgjengelighet som suksessfaktor i reiselivet, bør du bli med på seminaret til DNTs nettverk Grønn Tur rett etter konferansen, onsdag ettermiddag. 

Erik Odiin
Bilde av mann som står å ser på digitaltavle på jernbanestasjon.

Les mer om