Arbeidskraft

Det spås at framtidas konkurranse i nærmest alle norske bransjer og næringer vil stå om å rekruttere nok folk og å beholde de gode hodene og flittige hendene. Samtidig ser vi at søkningen til reiselivsutdannelser synker eller står på stedet hvil mange steder i landet. Hvordan skal reiselivet klare å konkurrere på et stramt arbeidsmarked der lønninger og andre krav blir stadig tøffere å levere på? Må vi tenke helt nytt for å rekruttere de folka vi trenger? Og hvem er det næringa vår vil ha behov for i framtida?

Tema

Opplevelser har vært en driver i norsk reiseliv i mange år nå, men alle vet at uten de gode folka, klarer man heller ikke å skape gode opplevelser. Denne bolken åpner for å tenke på rekrutteringsutfordringen fra litt andre sider.

Solfrid Flateby snakker om hvordan man som leder kan bygge et sterkt og attraktivt arbeidsmiljø, hvordan man kan rekruttere og beholde folk gjennom arbeidsglede og god, sterk kultur på arbeidsplassen, og hvordan hver enkelt ansatt også har et ansvar for å få til dette. Dyktige og engasjerende Solfrid holder selve åpningsforedraget på konferansen, men om du er  interessert i temaet bør du absolutt også få med deg workshopen hennes mandag ettermiddag. 

Randi Skaug er kjent for mange i reiselivs-Norge. Hun er en eventyrer, men også en opplevelsesgründer som har gjort suksess med opplevelsesbedriften Naustholmen på en liten øy utenfor Nordlands-kysten. I sitt foredrag snakker hun om hvordan de som faller utenfor arbeidslivet kan hentes inn og bli en stor ressurs for reiselivsbedrifter og en berikelse for gjestene som kommer på besøk. Randis formidlingsevne og hennes spesielle historie er både viktig og sterk.

Les mer om foredragsholderne og deres bidrag under fanene foredrag og seminarer.

Adobe Stock
Nærbilde av hendene til en mannlig kokk som lager mat.
Adobe Stock
Bilde av ung dame som jobber og lager kaffe i kaffebar.

Les mer om