Kan Norge bli et ledende kulturreisemål?

Vi har spurt Innovasjon Norges nye reiselivsdirektør, Aase Marthe J. Horrigmo om hva som skal til for å gjøre Norge til et ledende kulturreisemål. Hun kommer til Norsk Opplevelseskonferanse for å dele refleksjoner rundt dette temaet, og det gleder vi oss veldig til. I denne artikkelen får du en bitteliten smakebit på hva hun tenker.

Foredrag - 2. November

Dette sier Aase Marthe når vi utfordrer henne til å røpe litt fra det kommende foredraget:

"Hele landet, hele året, det må til om vi skal nå målene i den nasjonale reiselivsstrategien. Da er kulturens rolle viktig – og jeg tør påstå – voksende. Et kulturtilbud i utvikling øker attraksjonskraften og lønnsomheten og styrker vårt omdømme som et spennende reisemål for flere grupper. Men kultur løser ikke alle problemer alene. Vi må utvikle gode steder som blir spennende destinasjoner, med en god infrastruktur for å ta imot turister igjen og igjen. Og ikke minst: Vi må sørge for at destinasjonsutviklingen er bærekraftig, økonomisk og sosialt så vel som miljømessig. Det er ingen liten bestilling."

Vi ser fram til å høre mer om denne bestillingen fra Norges nye reiselivssjef og møte henne på konferansen. 

AASE MARTHE J. HORRIGMO

Aase Marthe er ny direktør for reiseliv i Innovasjon Norge. Hun har en variert bakgrunn som politiker, konsulent og forsker, og var sist statssekretær i Kunnskapsdepartementet. Aase Marthe har skrevet en doktorgrad om kultur og regional utvikling og hun har jobbet med lokal og regional utvikling, forskning og innovasjonspolitiske spørsmål i store deler av yrkeslivet. 

 

Hans Kristian Thorbjørnsen
Aase Marthe J. Horrigmo
Portrett av Aase Marthe J. Horrigmo.
Mestres Wåge Arquitectes and Mendoza Partida/ BAX
Tegning av Kunstsilo i Kristiansand.
Sandbox
Bilde av Roseslottet.
Annar Bjørgli - Nasjonalmuseet
Bilde av utsnitt av bygning av Nasjonalmuseet med skilt mot blå himmel.